Marţi, 13 – „Ziua Informării Preventive”: Ghinionul poate fi prevenit!

Social

Marţi, 13 august a.c., cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova va organiza şi desfăşura o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 13 august a.c., personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” efectuează activităţi instructiv – educative pe această linie, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. 

Activităţile sunt organizate şi derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.

Marţi, 13 august, în intervalul orar 11:00 – 13:00 a.c., sediile subunităţilor de intervenţie îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. 

Totodată, în zonele cu public numeros, respectiv în mall-uri, supermarketuri şi tabere de elevi vor fi organizate puncte de informare, ocazie cu care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor broşuri, pliante, afişe şi alte materiale informative privind reguli şi măsuri de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns