24 de ore de realitate climatica in actiune

Social

Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația STOP Poluării orașului Ploiești și reprezentanți naționali ai Climate Reality Leadership Corps organizează, în data de 21 noiembrie 2019, între orele 13:30-16:00, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, Piața Eroilor 1A, etaj 2, sala de ședințe, evenimentul Ploiești: 24 de ore de Realitate Climatică în Acțiune.

Inițiativa este prima din România aliniată mondial la programul Climate Reality Project al fostului Vicepreședinte SUA, Al Gore, sub titlul 24 Hours of Reality: Truth in Action, un dialog la nivel global despre realitățile crizei climatice și soluțiile pe care fiecare le putem aduce în acest sens. Climate Reality Leadership Corps este reprezentat în România de către domnul Tiberiu Tulucan, lider acreditat Climate Reality, care va susține o prezentare pe tematica abordată a Schimbărilor Climatice (Climate Change), cu scopul de a inspira inițiative locale ulterioare. Ziua de 21 noiembrie este Ziua mondială pentru mobilizare Climatică.

Astfel, pe parcursul întregii zile, Vicepreședintele Al Gore împreună cu peste 1.000 dintre membrii rețelei internaționale Climate Reality (rețea ce include un total de peste 20.000 de lideri din 154 de țări) propun, în afara multor altor inițiative ale comunităților din întreaga lume, vizionarea documentarului premiat de Academia Americană, Un adevăr incomod (An Inconvenient Truth, 2006). Prezentările se vor desfășura în spații diverse: școli, centre comunitare, biblioteci, lăcașe de cult, centre de business, centre administrative și în social media. Astfel, prin intermediul ambasadorilor fiecărei țări, mesajul în ceea ce privește soluțiile la problema climatică va ajunge direct la oamenii de lângă noi. Al Gore, fostul Vicepreședinte SUA, va fi prezent, alături de voluntarii acreditați ai programului, în cadrul Universității Vanderbilt, unde a absolvit și unde și-a petrecut mai mulți ani ca lector invitat. „Milioane de oameni din întreaga lume s-au săturat de starea de fapt și cer acțiuni urgente cu privire la criza climatică”, a spus Al Gore. „Perioada de tranziție este puternic resimțită, mulțumită activiștilor dedicați care, prin acțiunile lor, spun adevărul zi de zi – aici incluzând, bineînțeles, și munca neobosită a peste 20.000 de lideri extrem de instruiți și dedicați ce aparțin Climate Reality Project.

Sunt încântat că programul 24 hours din acest an va face cunoscută vocea oamenilor ce inspiră prin acțiunile lor și care poartă pe umeri responsabilitatea mișcărilor climatice. Așadar, sunt onorat să mă alătur acestora în această zi specială de acțiune și boost educațional.” Evenimentul “Ploiești: 24 de ore de Realitate Climatică în Acțiune” este dedicat tinerilor între 14-35 de ani din orașul nostru și județul Prahova, organizațiilor de mediu locale (reprezentate de tineri până în 35 de ani) și reprezentanților autorităților locale. Evenimentul are trei părți: 1. Prezentare axată pe tematica Schimbărilor Climatice si a programului 24 Hours of Reality: Truth în Action, susținută de către d-nul Tiberiu Tulucan. 2. Exemple de inițiative locale în ce privește implicarea societății civile și a mediului privat în problematica poluării. 3. Atelier practic: implicarea tinerilor participanți într-un atelier de înțelegere a celor 17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabilă ale ONU, cu precădere cele axate pe ecologie, și aplicabilitatea lor la nivelul comunității locale.

Atelier susținut de către Ana Nedelcu, președinte al Fundației Județene pentru Tineret Prahova. În același timp, evenimentul include discursuri din partea autorităților locale. CALL TO ACTION! Pentru fiecare participant la acțiune se va planta un copac în SUA, la initiativa One Tree Planted (https://onetreeplanted.org/) în parteneriat cu Climate Reality Project. ***acțiunea face parte din inițiativele de mediu ale grupului de lucru al Primăriei Mun. Ploiești, protocolul „Ploiești Verde” (http://www.ploiesti.ro/comunicate/2019/18.10.2019.pdf) ***event înregistrat la nivel internațional @ https://realityhub.climaterealityproject.org/events/item/348/46914?fbclid=IwAR0kupGr8q_czXHs RThV99aI2TvS9LRdQdAoKfQsC4l3Zk8at1avq4R_nnc ***info @ https://www.24hoursofreality.org/ ***materiale informative asigurate de către Spațiul Public European (SPE), Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România;

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns