Primarul municipiului Ploiesti, Dl. Adrian Florin Dobre, a semnat contractul de finantare pentru construirea unei gradinite

Divertisment

Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a semnat contractul de finanțare pentru construirea Grădiniței cu program prelungit de pe strada Poștei, nr. 23, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.4. Construirea Grădiniței pentru copii cu program prelungit din str. Poștei nr. 23 se va realiza pe terenul liber existent in incinta actualei Grădinițe nr. 38, care funcționează într-o clădire care nu mai corespunde normelor actuale de securitate, eficienta energetica și protecția mediului, nu beneficiază de un loc de joaca modern, dotările existente fiind minimale. Realizarea noii construcții pentru Grădinița de copii cu program prelungit se va realiza fără a se afecta funcționarea normala a grădiniței existente, pe perioada executării lucrărilor la noua clădire.

Noua clădire destinată învățământului preșcolar va fi compusă din SP+P+1E și va găzdui până la 100 de copii. Proiectul este finanțat din fonduri de la bugetul de stat și din surse externe nerambursabile. Valoarea totală a investiției va fi de 6.223.202,68 lei cu T.V.A.

Proiectul include la parter un vestibul de primire, grup sanitar pentru personal, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, cabinet medical, vestiar pentru copii, 2 săli de grupă (sala de joacă și sala pentru dormit cu paturi fixe) și grupurile sanitare aferente fiecărei grupe, precum și bucătăria, ce va fi realizată conform prevederilor legislației în vigoare. Etajul va cuprinde secretariat, cancelarie, birou director, vestiar pentru copii, 2 săli de grupă (sala de joaca si sala pentru dormit cu paturi fixe) și grupurile sanitare aferente fiecărei grupe, sala de mese Etajul va fi prevăzut cu un acces ocazional pe terasa necirculabila printr-un chepeng si scara metalica verticala.

Subsolul va include spălătoria și uscătoria, spatiile de depozitare alimente, cu camera primire marfa, spatii de depozitare legume, cămara si frigidere, spatii tehnice si de depozitare inventar, centrala termică si vestiare cu grup sanitar pentru personal. Documentația de proiectare este realizată cu respectarea tuturor prevederilor în vigoare privind în special securitatea la incendiu și izolarea termică a imobilului, care să asigure economia de energie.

Precizăm că, obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității infrastructurii educaționale la nivelul municipiului Ploiești. “În Ploiești este o nevoie foarte mare de locuri în grădinițe, mai ales în zona centrală. Primăria plătește chirie pentru mai multe spații, doar pentru cel de pe strada Maramureș suma ajunge la 28.000 de euro anual. Așadar, pentru rezolvarea acestei probleme vom mai construi încă 3 grădinițe cu finanțare europeană: Aleea Strunga nr.28, Trestioarei nr. 27 și Bulevardul Petrolului. Sunt proiecte deja depuse, aștept semnarea contractelor. Am promis în 2016 că educația va fi una dintre priorități și mă țin de cuvânt.”, a declarat primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, cu prilejul semnării contractului de finanțare menționat.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns