Concert pentru violoncel, joi seara, pe scena Sălii „Ion Baciu”

Divertisment

Violoncelistul Filip Papa este solistul invitat să vă încânte joi, 7 noiembrie, la Filarmonică. De la ora 19.00, orchestra simfonică ploieşteană şi maestrul Walter Hilgers, aflat la pupitrul dirijoral, vă aşteaptă să vă bucuraţi de Concertul nr. 1, op. 33, pentru violoncel şi orchestră de Camille Saint-SaĂŤns, „Elegia” în do minor, op. 24, pentru violoncel şi orchestră, de Gabriel Faure şi Simfonia a IV-a, în Mi bemol major, WAB 104, de Anton Bruckner.

Filip Papa s-a născut la Timişoara, în anul 1969. A studiat la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca şi apoi la Conservatorul George Enescu din Iaşi, la clasa prof. Dan Prelipcean, beneficiind în permanent de îndrumarea membrilor Cvartetului Voces.

Începând din anul 1988 Filip Papa este membru fondator al Cvartetului Ad libitum al Filarmonicii din Iaşi, ansamblu cameral împreună cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. Cel mai semnificativ dintre acestea este cel cu care Cvartetul a fost recompensat la Evian, în Franţa, în 1997. Violoncelistul Filip Papa a colaborat cu numeroşi interpreţi de prestigiu şi cu diferite ansambluri de renume: violoncelistul Wolfgang Laufer – membru al Cvartetului American Fine Arts şi Cvartetul Voces, între alţii.

Artistul român a susţinut numeroase concerte în calitate de solist, atât în ţară – la Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ etc. – cât şi în străinătate, cântând în Elveţia şi în Germania. Din anul 1991 este solist instrumentist în orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din Iaşi, precum şi cadru didactic la Universitatea de Arte George Enescu din aceeaşi localitate.

Walter Hilgers este dirijor invitat permanent şi director artistic onorific al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti dar şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice a provinciei Santa Fe din Argentina. El a fost pentru mulţi ani prim dirijor invitat al Filarmonicii „Banatul” din Timişoara. A fost invitat să dirijeze Orchestra Filarmonică Montevideo, SODRE Sinfonieorchester Montevideo, Orchestra Naţională din Buenos Aires, Orchestra Simfonică a provinciei Santa Fe, Orchestra Simfonică Bogota, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti, Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica de Stat Cluj Napoca, Filarmonica de Stat Iaşi, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Târgu Mureş, Orchestra de Stat Oradea, Orchestra de Stat Craiova, Orchestra de Stat Bacău, Orchestra Filarmonicii din Ploieşti, Orchestra Filarmonicii din Piteşti, Orchestra Filarmonică „Muntenia” din Târgovişte, Filarmonica de Stat Kosice, Orchestra Filarmonicii Zagreb, Orchestra Filarmonicii din Nisa, Orchestra Brandenburgică din Frankfurt, Orchestra Simfonică din Leipzig, Orchestra Radio din Munchen şi Orchestra Teatrului Naţional din Mannheim.

Pe lângă toate acestea a condus Concerte de Cameră ale Orchestrei de Stat Bavareze din Munchen, Filarmonica de Stat din Hamburg, Orchestra Filarmonică Germană de Radiodifuziune Saarbrucken Kaiserslautern, Mecklenburgischen Staatskapelle Schwerin, Orchestra Academică a Festivalului Schleswig-Holstein, Orchestra Filarmonică din Qatar, Orchestra Filarmonică Daejeon şi Orchestra Simfonică din Valencia.

Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la standul special amenajat în hipermarketul Cora – AFI Ploieşti şi online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

Sponsori oficiali: Alexandrion Group, BES România, Bergenbier, Apa Nova, BRD, Bristot, Conpet, Cora, Şcoala de Flori, The Fable, PECEF, Stenota, Delice, West Mall.

Parteneri media: Agerpres, ArteFapte, Jurnalul Prahovean, KissFM, MagicFM, Mediasud, Ploieşti TV, Fapt Divers, Ploieştii, Prahova Business, Prahova Economică, Prahova News, Prahova TV, Radio Prahova, Info Ploieşti City, Radio România Muzical, Stiri Actuale, Telegrama, TVR, Valea Prahovei TV.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns