Fostul şef al DSP Prahova, Bogdan Nica, a fost numit director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă

Social

Fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, medicul Bogdan Nica, a fost numit, de către preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, în funcţia de director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Anunţul a fost postat de Dumitrescu pe pagina sa de Facebook, el spunând că îşi doreşte ca SJU să devină din “Spitalul Groazei” o unitate sanitară modernă.

“Conştient că ne găsim într-o cursă contra cronometru pentru salvarea de vieţi omeneşti, prima măsură pe care am luat-o în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova este numirea medicului Bogdan Nica în funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Îmi doresc ca această unitate sanitară să se transforme, din Spitalul Groazei, într-un spital modern care să ofere cele mai bune servicii de sănătate prahovenilor. Aştept de la Bogdan Nica să fie un manager de criză eficient, care să organizeze activitatea spitalului pentru a răspunde nevoilor pacienţilor din judeţ în contextul evoluţiilor alarmante legate de pandemia de coronavirus. De astăzi înainte, este obligaţia acestuia să instituie proceduri, să îşi planifice activitatea şi să solicite resurse pentru ca spitalul să funcţioneze în cele mai bune condiţii”, a scris Dumitrescu pe pagina sa de socializare.

El susţine că Nica a dovedit că are competenţele necesare pentru a gestiona activitatea SJU Ploieşti. “I-am cerut lui Bogdan Nica să îmi prezinte periodic rapoarte de progres şi l-am asigurat de sprijinul Consiliului Judeţean Prahova pentru buna funcţionare şi investiţiile necesare unităţii spitaliceşti. În acelaşi timp, i-am solicitat să îmbunătăţească comunicarea spitalului cu pacienţii şi cu familiile acestora”, a precizat Dumitrescu.

Bogdan Nica a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcţii în cadrul Ministerului Sănătăţii, a fost director al DSP Prahova în perioada 2005-2006, dar şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. În timpul pandemiei de coronavirus, acesta a revenit în funcţia de director al DSP Prahova, fiind ulterior detaşat la Ministerul Sănătăţii în calitate de director general al Direcţiei generale asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns