Pianistul spaniol Josu de Solaun revine pe scena Filarmonicii ploiestene

Divertisment

Pianistul spaniol Josu de Solaun revine în faţa melomanilor prahoveni pentru un nou concert excepțional.
Joi, 17 octombrie, orchestra simfonică a Filarmonicii, la al cărei pupitru dirijoral se va afla Jonathan Pasternack (SUA), vă așteaptă de la ora 19.00 cu un program care cuprinde Uvertura tragică op. 81 de Johannes Brahms, „Totentanz”, S. 126, pentru pian și orchestră și Concertul nr. 2, în La major, S. 125, pentru pian și orchestră de Franz Liszt și Simfonia a IV-a, op.29 de Carl Nielsen.

Josu de Solaun este câştigătorul Premiului I în cadrul ediţiei a XIII-a a Concursului Internaţional „George Enescu” (2014), al Concursului Internaţional de Pian José Iturbi – ediţia a XV-a – precum şi al primei ediţii a Concursului de Pian al Uniunii Europene, derulat la Praga. Datorită acestor prestigioase distincţii artistul spaniol Josu De Solaun a fost invitat să cânte în întreaga lume, apărând pe scene din Bucureşti, Sankt Petersburg, Washington D.C., New York, Princeton, Londra, Paris, Leipzig, Taipei, MexicoCity, Roma, precum şi în toate oraşele importante din Spania.
Josu De Solaun este absolvent al instituţiei newyorkeze Manhattan School of Music, unde profesori şi principale influenţe i-au fost pianiştii Nina Svetlanova şi Horacio Gutierrez. În Spania natală, unde a studiat până la vârsta de 17 ani, maeştri i-au fost Ricardo Roca, Ana Guijarro şi mai ales Maria Teresa Naranjo. Pe perioada celor aproximativ 16 ani de studiu în Statele Unite ale Americii pianistul a beneficiat, de asemenea, de mentoratul unor artişti ca Albert şi Miyoko Lotto, Joaquin Achucarro, Matti Raekallio, Edna Golandsky şi Jerome Lowenthal.

Cele mai importante reuşite ale pianistului din stagiunile trecute includ apariţii împreună cu Orchestra Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg pe scena Teatrului Mariinsky, cu Orchestra Teatrului de Balet American din New York la Opera Metropolitan, un turneu realizat în compania Orchestrei Naţionale a Ţării Bascilor, prezenţa în cadrul festivalului Virginia Arts, dar şi pe scene din Santiago de Compostela, la Tiles Center din New York, recitaluri solo la Chicago în cadrul seriei „Dame Myra Hess Memorial Concerts”, la Metropolitan Museum of Art din New York; de asemenea Josu de Solaun a debutat în calitate de dirijor în Spania, conducând un program muzical integral mozartian, la pupitrul Orchestrei de Tineret din Malaga (Joven Orquesta de Malaga).
În plan discografic – Naxos, renumita casă de discuri, a lansat în 2016 un CD box cu trei discuri conţinând integrala creaţiei pentru pian a lui George Enescu, în interpretarea lui Josu de Solaun.
Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul special amenajat în hipermarketul Cora – AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

Sponsori oficiali: Alexandrion Group, BES România, Bergenbier, Apa Nova, BRD, Bristot, Conpet, Cora, Școala de Flori, The Fable, PECEF, Stenota, Delice, West Mall.Parteneri media: Agerpres, ArteFapte, Jurnalul Prahovean, KissFM, MagicFM, Mediasud, Ploiești TV, Ploieștii, Prahova Business, Prahova Economică, Prahova News, Prahova TV, Radio Prahova, Info Ploiești City, Radio România Muzical, Fapt Divers, Stiri Actuale, Telegrama, TVR, Valea Prahovei TV.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns