Programul actiunilor de dezinsecţie pe domeniul public

Social

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a dispus acțiuni de  dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Ploieșticare se vor derula, în perioada 10-20 august a.c.prin operatorulS.C. Coral Impex S.R.L.

Reamintim că, în municipiul Ploieşti, acţiunile de dezinsecție, dezinfecţie şi deratizare la nivelul domeniului public s-au desfăşurat periodic, începând cu luna aprilie 2020, prin operatorul de specialitate amintit. 

Menţionăm că, produsele utilizate în cadrul acestor lucrări vor fi următoarele:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activa bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Dimilin 25 WP, având substanța activa difluorobenzamide, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activa deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
  • Biopren 50 LML, având substanța activa S-metropen, insecticide pentru combaterea larvelor.

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate.
Acțiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Primăria Municipiului Ploieşti face precizarea că, pentru ca activitatea de dezinsecţie să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public cât și pe cel  privat.

Astfel, recomandăm cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea desfăşurată de administraţia publică locală.

De asemenea, rugăm cetăţenii direct interesaţi ca,  în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploiești şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate.

Totodată, informăm ploieştenii că, în cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție pe domeniul public va fi prelungită.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns