Spitalul Băicoi a fost eliminat din circuitul unităţilor sanitare desemnate să primească pacienţi COVID-19

Social

Spitalul Orăşenesc Băicoi a fost exclus din circuitul unităţilor sanitare din Prahova desemnate prin ordin al ministrului Sănătăţii să preia cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, a informat Prefectura Prahova.

“Spitalul Orăşenesc Băicoi nu va fi închis sau transformat în spital-suport COVID-19, unitatea fiind eliminată din OMS 555/2020 Anexa3 ‘Lista cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2”, a menţionat sursa citată.

La sfârşitul lunii iulie, ministrul Sănătăţii a emis un ordin prin care Spitalul Băicoi era desemnat, alături de alte unităţi din judeţ, să preia cazuri de pacienţi COVID-19.

Potrivit documentului emis în vedea suplimentării paturilor destinate acestei categorii de bolnavi, spitalul de la Băicoi urma să preia pacienţi prin Secţia Medicină Internă.

În acest moment, cazurile de COVID-19 sunt gestionate prin Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, cu secţiile exterioare de Boli Infecţioase şi Pneumologie, plus secţia ATI, prin Spitalul Municipal Câmpina, desemnat spital suport, prin Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul CFR din Ploieşti şi Spitalul de Psihiatrie Voila, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Liliana Maxim Minculescu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns