Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti

Social

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, 17 angajaţi ai Secţiei Chirurgie 1 fiind testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Violeta Tănase, a declarat că în secţie au fost recoltate peste 90 de teste de la personal şi pacienţi, acestea fiind repartizate de Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi prelucrate la un laborator privat, o primă tranşă de rezultate arătând că 17 persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Cele 17 persoane sunt un medic, şase asistente, opt infirmiere şi doi brancardieri.

Majoritatea acestora sunt asimptomatici, toţi aflându-se la Secţia de Boli Infecţioase pentru consult, urmând să se decidă dacă vreo persoană va fi internată, a precizat sursa citată.

Anterior, peste 30 de cadre medicale şi pacienţi ai spitalului au fost depistaţi pozitiv la testarea pentru COVID-19, activitatea fiind sistată în patru secţii, între care şi Chirurgie 1, unde au fost testaţi pozitiv cinci pacienţi.

Secţia Chirurgie 1 rămâne închisă pentru noi internări, aici fiind în continuare pacienţi care aşteaptă rezultatele testelor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns