Fundația unui zâmbet perfect: află beneficiile implantului dentar

Social

Lipsa dintilor a fost și încă este o problemă majoră, atât estetică, dar și în ceea ce privește sănătatea orală a unei persoane. În trecut, singurele opțiuni estetice și funcționale disponibile pentru persoanele cu dinți lipsă erau protezele dentare și punțile. Progresele tehnologice oferă acum o soluție mai eficientă pentru dinții lipsă: implanturile dentare.

Implanturile dentare sunt concepute pentru a înlocui rădăcinile dinților care nu pot fi salvate prin metode tradiționale, cum ar fi canalul radicular. Implanturile oferă o bază solidă pentru dinții de înlocuire permanenți, care sunt făcuți astfel încât să se potrivească cu dinții naturali ai pacientului prin mărime, formă și culoare.

Ce este un implant dentar? 

Un implant dentar este un șurub din titan sau zirconiu sau un implant polimeric poziționat în maxilar sau mandibulă, destinat să susțină o proteză dentară amovibilă sau permanentă. Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale menite să înlocuiască dinții lipsă. Sunt fabricate din titan biocompatibil și nu declanșează reacții alergice.

Implantul dentar este disponibil în diferite forme și dimensiuni, pentru a se adapta nevoilor și patologiei fiecărui pacient. Această mare diversitate face posibilă garantarea integrării perfecte a implantului pentru a obține cea mai bună rezistență și, desigur, longevitate. Odată fixat și după o așa-numită perioadă de vindecare, mai mult sau mai puțin lungă, implantul este de fapt complet integrat de os și, prin urmare, va fi parte integrantă a osului maxilar.

Implanturile dentare fac posibilă redobandirea capacităților normale (cum ar fi mestecatul), dar și un rezultat estetic ireproșabil. Sunt o soluție de durată care poate fi piatra de temelie a unui zâmbet frumos și sănătos. Implanturile sunt o opțiune atractivă pentru persoanele care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți. În cabinetele de stomatologie Ploiesti, pacienții au servicii ireproșabile de implantologie dentară. După o discuție prealabilă cu medicul dentist, vor ști cu siguranță dacă sunt candidați pentru această procedură.

Odată instalat implantul, acesta trebuie acoperit cu o coroană, o punte sau o proteză fixă/amovibilă pentru a oferi aceleași senzații și a îndeplini aceleași funcții ca dinții naturali.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

Implanturile dentare sunt o opțiune sigură și practică pentru dinții lipsă. Acestea arată și se simt ca dinții naturali și îți pot îmbunătăți nu numai zambetul, ci întreaga viață. Să vedem, așadar, beneficiile implanturilor:

  • Procedura este ușoară și eficientă. Este o procedură standard pe care experții instruiți o fac în mod regulat. De cele mai multe ori, nu e nevoie de anestezie. Deși este posibil să ai un oarecare disconfort imediat după operație, probabil că durerea nu va fi foarte mare.
  • Pot îmbunătăți felul în care arăți. Implanturile dentare arată precum dinții autentici. Cu un implant dentar Ploiesti, nimeni nu-și va da seama că ai apelat la această procedură. Când medicul va monta dinții de înlocuire pe implanturi, vei observa cum zâmbetul îți revine. Nu va trebui să-ți faci griji cu privire la acest aspect. Poți zâmbi fără probleme știind că implanturile nu vor cădea.
  • Îți mențin osul maxilarului sănătos. Implanturile dentare protejează osul sănătos, ceea ce poate preveni pierderea osoasă. Acest lucru te ajută să-ți păstrezi structura facială intactă. Osul va crește adesea în jurul acestuia. Astfel implantul va fuziona bine. Acesta este unul dintre motivele pentru care rată de succes a implanturilor dentare este foarte mare.
  • Ușor de îngrijit. Poți îngriji implanturile dentare în același mod în care ai grijă de dinții obișnuiți. Nu ai nevoie de tehnici speciale. Te periezi de două ori pe zi și folosești ața dentară cel puțin o dată pe zi. Nu trebuie să folosești adezivi așa cum se întâmplă în cazul protezelor dentare. De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la carii, deoarece pe implanturi nu se formează carii. Dacă ai grijă de ele, implanturile dentare pot rezista ani de zile. Pentru asta, trebuie să ai o igienă orală bună, sa bei multă apă, să ai o dietă echilibrată și să eviți fumatul.
  • Te ajută să vorbești mai bine. Modul în care vorbești depinde foarte mult de dinții tăi. Dinții te ajută să vorbești clar și să pronunți cuvintele în mod corect. Dacă ai dinți lipsă sau proteze dentare slăbite, este posibil să experimentezi dificultăți în timp ce vorbești.
  • Te ajută să mănânci mai bine. Poți mânca ce-ți place cu implanturile dentare. Sunt stabile și puternice. Ele îți îmbunătățesc mușcătura și te ajută să-ți controlezi modul în care mănânci. Deoarece funcționează atât de bine, nu trebuie să eviți alimentele care pot fi greu de mestecat.

Implantul dentar îți va permite să te bucuri de un rezultat estetic perfect. Cu toate acestea, pentru a profita de toate aceste avantaje, trebuie să verifici în mod regulat starea dinților și să monitorizezi evoluția implanturilor.

Sursă foto: Freepik

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .