Municipiul Ploiești continuă atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii locale

Social

Administrația publică locală, prin Direcția Relații Internaționale, a reușit, în cursul anului 2022, să concretizeze 20 de proiecte majore, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a căror valoarea totală implică atragerea în bugetul de dezvoltare al municipiului nostru a aproximativ 110 milioane euro.

Reamintim în acest context principalele proiecte pentru care s-a depus documentația aferentă și pentru care s-a obținut aprobarea finală, prin intermediul ministerului de resort:

 Achiziționarea a 22 autobuze electrice noi, implicit 22 stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă;

 Construire creșă – strada Cosminele, nr. 11A;

 Anvelopare blocuri Lot P1;

 Management inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești;

 Elaborarea/actualizarea în format GIS a PUG-ului pentru Municipiul Ploiești;

 Elaborarea în format digital – GIS a PUZ-ului pentru Municipiul Ploiești – Zona Centrală;

 Stații de încărcare mașini electrice (45 buc.);

 Renovare clădire – Colegiul Național “Mihai Viteazul” – aripa Nord;

 Renovare clădire – Școala Gimnazială „George Coșbuc” – corp C2;

 Colegiul Național „Mihai Viteazul” – Alianța Franceză.

De asemenea, alte 10 proiecte ale Municipiului Ploiești, derulate în cadrul PNRR, se află deja în analiză la ministerul de resort, acestea vizând alte sectoare importante ale orașului nostru respectiv: dezvoltarea și modernizarea infrastructurii medicale, a serviciului public de termie, transport public urban, salubritate sustenabilă, reabilitare clădiri cu valoare arhitecturală – sedii instituții publice.

Totodată, anul trecut, au fost continuate alte 8 programe importante prin intermediul Grupului de Acțiune Local (GAL), care vizează dezvoltarea sustenabilă a zonelor marginalizate din Municipiul Ploiești, prin implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală.

În cadrul acestor programe, Municipiul Ploiești a câștigat fonduri europene de peste 3,8 milioane euro. Banii respectivi sunt direcționați pentru:

 Asfaltarea străzilor Mimiului, Beiuş, Astra, Fierarilor, Fabricilor, Palanca, Brădetului și Smârdan;

 Modernizarea unităților școlare din zonele marginalizate ale orașului;

 Înființarea unui centru comunitar integrat în vederea furnizării de servicii sociale și medicale;

 Modernizarea blocului cu locuințe sociale – Aleea Cătinei;

 Realizarea de branșamente canalizare și extinderea infrastructurii de canalizare în cartierul Mimiu, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și calității vieții persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Astfel, numai în cursul anului trecut, municipalitatea ploieșteană a reușit să atragă pentru orașul nostru fonduri europene în valoare totală de peste 114 milioane euro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .