Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova, 09 IULIE 2020

Social

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 679 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 151 au fost declarate vindecate şi externate.

În spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 14 pacienţi (nouă sunt ventilaţi mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
Pe parcursul zilei de 08 iulie, au fost efectuate verificări la 85 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 354 au fost legitimate, iar 272 de şoferi au fost opriţi în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate şi 48 de societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancţiuni, în valoare de 34840 de lei.

În contextul creşterii alarmante a numărului de persoane confirmate cu COVID-19, domnul Prefect al judeţului Prahova, Cristian Ionescu, face apel la responsabilitate şi conştientizarea pericolului pe care-l reprezintă noul coronavirus:

„Ne confruntăm cu o creştere susţinută a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe teritoriul judeţului nostru, o situaţie pe care nu am întâlnit-o pe durata stării de urgenţă, atunci când regulile erau respectate cu mai multă stricteţe.

Înţelegem dorinţa fiecăruia de a avea viaţa de dinainte, însă nu trebuie să omitem că încă ne confruntăm cu acest virus pe care îl putem ţine în frâu, respectând nişte reguli minime de protecţie sanitară şi la îndemâna oricui: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor şi a suprafeţelor comune cu care intraţi în contact.

Este perioada vacanţelor, a concediilor, dar nu şi pentru noul coronavirus. Avem de-a face zilnic cu zeci de noi îmbolnăviri, aproape săptămânal este identificat câte un nou focar, ne confruntăm cu multe cazuri grave în secţiile de Terapie Intensivă şi cu o creştere a numărului de decese, cu personal medical epuizat, dar, totodată şi cu o avalanşă de dezinformări.

Conştientizaţi pericolul acestei boli, fiţi responsabili şi limitaţi, prin respectarea măsurilor amintite mai sus, răspândirea virusului! Nu ezitaţi să-i îndemnaţi să se conformeze regulilor de protecţie şi pe cei pe care-i vedeţi că se abat de la ele sau, în cazul în care refuză să o facă, să semnalaţi acest lucru autorităţilor!

Oricât de apăsătoare este situaţia cu care ne confruntăm de atâtea luni, trebuie să fim responsabili, să acţionăm unitar, astfel încât să fim noi cei care o ţinem sub control şi nu invers. Este o luptă pentru sănătate şi pentru viaţă!”.

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea Hotărâri şi legislaţie. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns