Marți, 23 aprilie, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, a participat la conferința de închidere a proiectului „Sistem hibrid de eficientizare energetică folosind energia geotermală”

Social

Proiectul, cofinanțat prin Mecanismele Financiare Norvegiene 2014-2021, a avut o valoare totală de 1 594 670 EUR, cu o contribuție de 85% din partea EEA și Norway Grants (1 355 000 EUR) și 15% din partea Consiliului Județean Prahova (238 000 EUR).

Prin această inițiativă, s-a implementat un sistem hibrid care utilizează energia geotermală pentru îmbunătățirea eficienței energetice în campusul universitar UPG Ploiești.

În cadrul discursului său, vicepreședintele Apostol a declarat: „𝐼𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑐𝑎𝑑𝑒𝑚𝑖𝑐𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑠𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑑𝑜𝑝𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑖 𝑠𝑢𝑠𝑡𝑒𝑛𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑒𝑛𝑡𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑎̆. 𝐼𝑚𝑝𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑖𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑙𝑎 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑒𝑠𝑢𝑟𝑠𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑢𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̦𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑎̆ 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑢𝑠𝑡𝑒𝑛𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖.”

Consiliul Județean Prahova își reafirmă angajamentul de a sprijini proiecte care promovează tehnologii ecologice și eficientizarea resurselor energetice. Succesul acestui proiect subliniază importanța parteneriatului eficient și a colaborării între diferite sectoare pentru a atinge obiectivele comune de dezvoltare durabilă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .