MĂSURI LUATE LA SERVICIUL PUBLIC DE FINANTE LOCALE

Social

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public de Finanțe Locale, anunță măsurile luate în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus Covid 19 la nivelul acestei instituții: Măsurile de mai jos au fost luate ca urmare a instituirii stării de urgență, cât și a anunțului membrilor guvernului referitor la prorogarea primului termen de plată a impozitelor și taxelor locale până la data de 30 iunie.

1. Toate plățile către bugetul local vor fi efectuate online. Deoarece primul termen de plată a impozitelor datorate va fi prelungit, cetățenii pot plăti jumătate din cuantumul acestora până la data de 30 iunie, fără a li se calcula majorări de întârziere. De asemenea, pot beneficia de bonificația de 10 % pentru plata integrală, cu anticipație a impozitelor datorate, până la 30 iunie.

2. Toate lucrările de declarare terenuri, imobile, autoturisme, vor fi depuse numai online. Termenul de declarare a bunurilor se va prelungi in mod corespunzător. Depunerea documentelor se va putea face, fără a fi pasibili de amendă, până la data de 30 iunie, chiar daca se vor depăși cele 30 de zile prevăzute în lege ca obligatorii pentru declarare. Având în vedere că, pentru toate bunurile dobândite in cursul anului, impozitul se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor, contribuabilii nu vor fi afectați de aceasta decizie.

3. Pentru a nu perturba, în vreun fel, activitatea imobiliară, se vor desfășura activități de relații cu publicul, la ghișeu, însă numai pentru lucrările în regim de urgență și pentru eliberarea certificatelor fiscale. În acest sens, la sediile de pe Șoseaua Vestului și de pe Bulevardul Independenței, accesul publicului va fi restricționat. La sediul de pe str. Basarabi ( actuala casierie ), se vor înființa ghișee, după cum urmează : • Ghișeul Auto – Radieri auto – Declarări auto în regim de urgență – Certificate fiscal * Ghișeu stabilire persoane fizice – Declarări în regim de urgență – Scoateri din evidență in regim de urgență – Certificate fiscal  Ghișeu persoane juridice – Declarări în regim de urgenta – Scoateri din evidență în regim de urgență – Certificate fiscal • Ghișeu Amenzi si popriri – Documentații referitoare la amenzi – Ridicări popriri – Certificate fiscal • Ghișeu registratură – Eliberare certificate fiscal • Ghișeu casierie – Încasare taxe de urgenta- Încasare amenzi în 15 zile Programul de eliberare a documentelor mai sus mentionate este : – Pentru lucrările depuse până la ora 12.00 – eliberarea lucrării va fi făcută în intervalul 15.00-16.30 din ziua depunerii. – Pentru lucrările depuse după ora 12.00 – eliberarea lucrării va fi făcută începând cu ora 9.00 a zilei următoare depunerii. Cetățenii pot solicita orice relație la telefon, online, sau pe pagina de facebook.

Având în vedere că este o situație nouă, fără a avea o experiență anterioară, ne cerem scuze pentru eventualele disfuncționalități și vă asiguram că vom perfecționa în permanență procedurile de lucru în această perioadă. Vă reamintim modalitățile de plată online: – Plata prin ghișeul unic al Sistemului Național Electronic de plată online cu Cardul Bancar GHISEUL.RO – Plata online cu telefonul în aplicația pentru terminale mobile disponibilă pentru sistemele Android – si IOS. Informații detaliate despre modalitatea de efectuare a acestor plăti sunt disponibile pe site-ul nostru www.spfl.ro – secțiunea Va reamintim modalitățile de depunere a documentelor online: – Pe adresele de email: registratura@spfl.ro; finantelocale@spfl.ro; pfcentru@spfl.ro; pfvest@spfl.ro; biroulauto@spfl.ro; pj@spfl.ro , se pot depune declarații pentru stabilirea impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport, cereri pentru eliberarea certificatelor fiscale. Toate cererile vor fi însoțite de documentele scanate precizate pe site-ul – www.spfl.ro, pentru fiecare tip de impozit în parte. Vom reveni cu precizări de fiecare dată când vor apărea noi acte normative care să ne vizeze activitatea. Vă asiguram de întreaga noastră considerație și de întregul nostru suport !

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns