Prima prelevare de plasmă cu anticorpi pentru COVID-19, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti

Social

Prima prelevare de plasmă cu anticorpi pentru COVID-19 a fost realizată la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, trei unităţi de plasmă fiind donate de o pacientă vindecată de noul coronavirus.

Potrivit unei informări postate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Bogdan Toader, pe pagina sa de Facebook, prima plasmafereză de pacient vindecat de COVID-19 a avut loc miercuri, recoltarea fiind posibilă prin utilizarea unui echipament pus gratuit la dispoziţia CJ de o firmă şi ulterior transferat Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti.

“Am aflat cu bucurie că au fost recoltate trei unităţi de plasmă de la o doamnă care a răspuns chemării specialiştilor Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti, căreia nu putem decât să îi mulţumim pentru gestul său umanitar! Prin plasma prelevată, se va putea contribui la vindecarea altor pacienţi infectaţi în prezent cu coronavirus şi ale căror vieţi depind şi de astfel de fapte altruiste!”, se arată în mesajul postat de Toader. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns