Primarul ales al municipiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că există o teamă în spaţiul public, pe care de altfel o împărtăşeşte

Politic

Primarul ales al municipiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că există o teamă în spaţiul public, pe care de altfel o împărtăşeşte, că în următoarele trei luni până la finalul actualului mandat „se va da foc la bugetul Ploieştiului”.

„Ştiu că există şi am această teamă, există o teamă în spaţiul public că practic se va da foc la bugetul Ploieştiului în aceste trei luni pentru că nu mai există nicio formă de responsabilitate pentru ei. (…) Sper să existe responsabilitate şi să nu se întâmple acest lucru. Oricum, noi vom sta în continuare cu ochii pe ceea ce se întâmplă în Consiliul Local, în primărie, vom informa ploieştenii şi vom reacţiona, dacă va fi cazul, dar, repet, atitudinea ar trebui să fie de colaborare, mai ales după lecţia dată de ploieşteni”, a spus Poliţeanu.

Acesta a arătat că, în perioada următoare, va discuta cu actualul primar, Andrei Volosevici, despre perioada de tranziţie dintre cele două mandate, dar şi cu preşedintele ales al Consiliului Judeţean Prahova, Virgilu Nanu (PSD), punctând că e important ca între primărie şi CJ să nu se mai repete „circul” din ultimii trei ani.

„Îl voi suna, în perioada următoare, pe preşedintele ales al Consiliului Judeţean pentru că este important să nu se mai repete circul din ultimii 3 şi ani jumătate care a fost extrem de dăunător pentru Ploieşti şi pentru Prahova. Am deschiderea să avem relaţii instituţionale corecte şi aşa mi se pare normal, este o datorie faţă de ploieşteni şi faţă de prahoveni”, a spus Poliţeanu.

Divergenţele din ultimii ani dintre primarul Andrei Volosevici şi preşedintele CJ, Iulian Dumitrescu, sunt de notorietate.

În ceea ce priveşte relaţia cu ploieştenii, primarul ales precizează că va continua întâlnirile cu aceştia, aşa cum i-a obişnuit, explicând că „păcatul politic cel mai mare” al partidelor şi politicienilor care au condus Ploieştiul şi Prahova până acum este că s-au deconectat complet de relaţia cu problemele oamenilor.

„Aşa cum s-a întâmplat până acum, timp de doi ani şi jumătate, voi fi în continuare pe străzile Ploieştiului în contact cu cetăţenii. (…) Poate o dată pe săptămână, poate o dată la două săptămâni voi fi într-un cartier să vorbesc cu oamenii despre problemele cartierului. (…) Voi fi în continuare printre ploieşteni, pentru că păcatul politic cel mai mare al partidelor şi politicienilor care au condus Ploieştiul şi Prahova până acum este că s-au deconectat complet de relaţia cu realitatea, cu problemele oamenilor, cu ploieştenii şi este un motiv pentru înfrângerea lor astăzi în Ploieşti”, a declarat Poliţeanu.

Referindu-se la relaţia cu funcţionarii publici din primărie, el îi asigură pe aceştia de respectul lui, anunţând că nu merge la primărie pentru a da oameni afară, cu câteva excepţii.

„Nu mă duc acolo să dau afară oameni, cu câteva excepţii pe funcţii publice critice de conducere, unde au fost plantaţi tot felul de politruci care nu au ce căuta în funcţiile publice respective. În rest, îmi doresc un parteneriat cu oamenii angajaţi în primărie, indiferent cum au ajuns acolo, oricum legea îi protejează, indiferent de opţiuni politice. (…) Îmi doresc performanţă, servicii publice de calitate pentru ploieşteni şi respect pentru ploieşteni”, a declarat primarul ales.

El a dat şi câteva nume ale celor care trebuie să plece din funcţie, respectiv directorul societăţii de transport public, Nicolae Alexandri, directorul Poliţiei Locale Ploieşti şi city managerul oraşului, care sunt naşii lui Andrei Volosevici, şi directorul de la CSM Ploieşti, Dănuţ Burghelea.

„Eu sper să o facă singuri, fără scandal, fără probleme. Trebuie să înţeleagă că Ploieştiul a luat o decizie şi ei nu sunt parte din viitorul administrativ”, a mai spus Mihai Poliţeanu. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .