Şefia Consiliului Judeţean (CJ) Prahova este disputată de opt candidaţi

Politic

Astfel, în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al CJ au intrat Iulian Dumitrescu (PNL), fostul prefect Virgiliu Nanu (PSD-PUSL), deputaţii George Ionescu (Partidul Forţa Dreptei – Alianţa Dreapta Unită) şi George Axinia (AUR), Gabriel-Mihail Muşuroia, pensionar militar (Partidul România în Acţiune), Adrian Petrache, jurist (Alianţa Naţional Ţărănistă), Mihai Neagu, inginer (Alianţa Mişcarea Noi, Ploieştenii – REPER) şi Gheorghe Năsulea, antreprenor (Partidul S.O.S. România).

În ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, în cursa electorală sunt zece persoane, între care două femei.

Astfel, candidează pentru funcţia de primar al municipiului actualul edil, Andrei Volosevici (PSD), managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica (PNL), directorul Serviciului de Finanţe Publice Locale Ploieşti, Simona Dolniceanu (Partidul România în Acţiune), juristul Cristina Toma-Cochinescu (Partidul România – Echitate, Comunitate, Onestitate), arhitectul Răzvan Enescu (USR), antreprenorii Ionuţ Urzeală (Partidul Ecologist Român) şi Cătălin Beciu (Partidul Naţional de Centru), Doru Marian – pensionar (Partidul Patrioţilor), consilierul parlamentar Alexandru Săraru (AUR) şi deputatul independent Mihai Poliţeanu.

Andrei Volosevici a obţinut, în 2008, primul său mandat de primar al Ploieştiului, candidând din partea PDL. În 2012, el a candidat din nou, însă a pierdut alegerile în favoarea candidatului PSD, Iulian Bădescu, trimis ulterior în judecată de DNA în două dosare.

În 2020, Volosevici a candidat din nou pentru funcţia de primar al Ploieştiului, obţinând al doilea său mandat, candidând din partea PNL. La scurt timp după alegeri, între Volosevici şi conducerea judeţeană şi cea locală a PNL au apărut neînţelegeri care s-au adâncit de-a lungul anilor, iar, în urmă cu aproape un an, Volosevici a anunţat că va candida pentru un nou mandat, însă din partea PSD.

În alte localităţi ale judeţului sunt unele situaţii mai deosebite în ceea ce priveşte candidaţii la primării.

La Olari, de exemplu, candidează pentru funcţia de primar doar actualul edil, Milică Voinescu, aflat la al cincilea mandat.

La Ciorani va candida din nou actualul primar, Marin Voicu, trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor locale din 2020 şi inculpat într-un alt dosar pentru fapte similare.

De asemenea, Voicu a fost pus sub acuzare într-un dosar similar, care vizează fraudarea alegerilor parlamentare din 2020.

În 2020, Marin Voicu a candidat din partea PNL, după ce a deţinut mai multe mandate de primar PSD.

Pentru alegerile din 9 iunie, acesta candidează din nou din partea PSD.

Candidatura pentru un nou mandat a primarului comunei prahovene Şotrile, Bogdan Davidescu, condamnat cu suspendare pentru pornografie infantilă, a fost anulată de instanţa de judecată ca urmare a unui contestaţii depuse de PNL.

În aceeaşi zi în care s-a pronunţat decizia instanţei de fond, Davidescu a depus la Biroul Electoral o declaraţie de renunţare la candidatură, iar PSD a înregistrat, tot în acea zi, o nouă propunere de candidatură pentru Elena-Irina Davidescu, soţia lui Bogdan Davidescu.

În judeţul Prahova sunt organizate 624 de secţii, dintre care 154 sunt în municipiul Ploieşti.

La urne sunt aşteptaţi 633.000 de alegători, conform prefectului Emil Drăgănescu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .