Program de voluntariat la Politia Locala Ploiesti

Social

Primarul municipiului Ploiestidomnul Adrian Florin Dobre, a aprobat Programul de voluntariat, o inițiativă a Poliției Locale Ploiești, ce se adresează ploieștenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanților acestei instituții, în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Pentru început, municipalitatea intenționează să selecționeze un număr de 50 de persoane, în vederea îndeplinirii obiectivelor astfel propuse prin programul sus amintit. Organizarea și coordonarea activității voluntarilor va reveni în sarcina Poliției Locale Ploiești, care va proceda la încheierea contractelor de voluntariat și emiterea legitimațiilor, precum și la instruirea voluntarilor.
Astfel, voluntarii vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională din domeniile de activitate ale Poliției Locale Ploiești, prin Dispeceratul instituției, la numărul de telefon 0244/954, precum și prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziția voluntarilor în acest sens.
Totodată, voluntarii vor aduce la cunoștința polițiștilor locali faptele astfel surprinse, îi vor însoți pe aceștia la fața locului, putând avea și calitatea de martor. De asemenea, voluntarii vor avea obligația de a păstra confidențialitatea datelor și de a transmite informații clare și precise, cu respectarea ariei de competență a Poliției Locale.

Programul de voluntariat este o activitate ce se desfășoară conform prevederilor Legii nr.78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România. La nivelul municipiului Ploiești, municipalitatea își dorește ca, printr-o astfel de colaborare, între Poliția Locală și persoanele care desfășoară activități de voluntariat, cu rol benefic pentru comunitatea locală, să se creeze un climat de siguranță și încredere în rândul cetățenilor, în ceea ce privește respectarea normelor de conviețuire socială.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns