Ziua internationala a reciclarii deseurilor electrice

Social

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice și Asociația Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture unei campanii de colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, care se va derula până în data de 1 noiembrie 2019, în Municipiul Ploiești. Cetățenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice!

Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 36 de membri ai săi și implică în jur de 100 de organizații diferite din 48 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Implică-te acum! Adună aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosești, dar continui să le ții în casă și sună la numărul de telefon 0800 444 800 pentru deșeurile electrice grele sau voluminoase, care depășesc 30 kg. Deșeurile electrice mici, becuri și baterii pot fi aduse la Centrul Municipal de Colectare DEEE – Ploiești din strada Ciprian Porumbescu, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2019.

Până în data de 27 octombrie a.c., Asociația ROREC asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare. Echipa Serviciului Local de Colectare Prahova asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu. Răspunde pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare și predând deșeuri electrice grele sau voluminoase peste 30 kg, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți ce constau în produse electronice și electrocasnice.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 4 noiembrie 2019, la ora 10.30, în incinta Galeriilor Comerciale Ploiești. Rămâi informat! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să îți respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns