UN NOU CENTRU DESTINAT PERSOANELOR FARA ADAPOST

Social

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a hotărât în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești înființarea unui nou Centru destinat persoanelor fără adăpost, care are o capacitate de aproximativ 50 de locuri. Astfel, la nivelul municipiului Ploiești s-a deschis un nou Centru pentru îngrijirea și adăpostirea persoanelor fără adăpost, în contextul implementării regulilor de prevenire a infecției cu COVID-19, în imobilul fostului Liceu “Ludovic Mrazek”, din strada Mihai Bravu nr. 241.

Acesta va funcționa pe perioada stării de urgență și va asigura cazarea, în condiții de siguranță, a persoanelor fără adăpost din Municipiul Ploiești. La acest moment, 12 locuri sunt deja ocupate, persoanele cazate urmând să nu mai părăsească centrul, pe perioada stării de urgență, în acest fel reducându-se riscul de expunere la infectarea cu COVID-19. Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (A.S.S.C.) Ploiești va asigura, zilnic, hrana persoanelor fără adăpost, ce vor fi cazate în noul centru, prin intermediul serviciilor Cantinei sociale, precum și consiliere de specialitate, dacă este cazul.

Reamintim că, la nivelul municipiului Ploiești funcționează cu caracter permanent Centrul Social de Urgență (pentru persoane fără adăpost), care are o capacitate de cazare de 44 de locuri. În prezent, acest centru destinat persoanelor aflate în situație de risc social, care are sediul în Bulevardul București nr. 8 A, este ocuptat integral, persoanele fără adăpost cazate în imobilul respectiv beneficiind, de asemenea, de hrană prin Cantina Socială a A.S.S.C. Ploiești.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns