IJJ Prahova: Campanie de prevenire cu privire la animalele sălbatice agresive

Social

Jandarmii montani din cadrul posturilor Cheia, Sinaia, Buşteni, Azuga, Platoul Bucegi şi Breaza vor desfăşura în acest week-end o campanie de prevenire cu privire la animalele sălbatice agresive, având în vedere desele semnalări ale prezenţei acestora pe traseele turistice şi în zonele de deal sau de munte locuite de oameni.

Potrivit IJJ Prahova, scopul acestor acţiuni este de a-i informa pe cetăţeni cu privire la pericolul la care se expun dacă se apropie de animalele sălbatice, în special de urşi, în încercarea de a le alunga, de a le hrăni sau de a se filma/fotografia alături de ele.

Jandarmii montani vor fi prezenţi în zonele unde a fost semnalaţi frecvent urşi, pentru a le explica turiştilor ce trebuie să facă în funcţie de situaţia în care se află. De asemenea, reprezentanţii Jandarmeriei vor distribui materiale cu conţinut informativ-preventiv, care pun accentul pe măsurile de siguranţă.

IJJ precizează că de la începutul anului jandarmii prahoveni au intervenit la 159 de solicitări în legătură cu animalele sălbatice. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns